EVENT

Evolutions in preflight – seminar (Dutch only)

For its Dutch-speaking customers and partners Four Pees is organizing an event about evolutions in preflight.

More information in Dutch below:

Op 29 september 2016 organiseren wij een seminarie over ‘Evoluties in preflight’. We gaan het hebben over veranderingen in PDF/X-4 en GWG-standaarden voor drukwerkaanlevering. Daarvoor trekken we ons even terug in de historische bibliotheek van het Augustijnenklooster in Gent. Deze wordt speciaal voor ons seminarie geopend, dus het is zeker en vast een unieke locatie. Nieuwsgierig?Als je wilt deelnemen aan het seminarie, moet je je gewoon aanmelden. Het evenement is dus gratis, maar er wordt € 50 aangerekend wanneer je niet komt opdagen. Mis dit seminarie niet en schrijf je snel in:

 src=

Programma

Het seminarie gaat door op 29 september 2016 van 16u tot 19u. We starten met een introductie die meteen gevolgd wordt door drie lezingen. Tussen de lezingen door wordt er telkens een pauze voorzien. Op het einde nemen we nog even de tijd om te netwerken met een hapje en een drankje.

Hier heb je een overzicht:

Tijdstip Spreker Onderwerp
16:00 Introductie
16:15 Didier Haazen De nieuwe GWG-standaarden en wat ze voor je betekenen
17:00 Pauze
17:15 Peter Claes Kwaliteitscontrole in de praktijk
18:00 Pauze
18:15 David van Driessche Van preflight naar afwerking
19:00 Receptie & netwerken

Lezingen

Benieuwd waarover we het zullen hebben? We lichten alvast een tipje van de sluier:

 I. De nieuwe GWG standaarden en wat ze voor je betekenen

Voor de aanlevering van drukwerk wordt in België hoofdzakelijk gebruikgemaakt van standaarden van de Ghent Workgroup (GWG). Deze zijn reeds vele jaren stabiel gebleven, maar nu wordt er toch gesproken over een nieuwe generatie standaarden, gebaseerd op PDF/X-4. Wat is daar nu precies mee aan de hand? Gaat dit een impact hebben op de huidige workflows en wat dan wel?

II. Kwaliteitscontrole in de praktijk

De theorie achter de nieuwe standaarden is belangrijk, maar weten hoe je in de praktijk kwaliteitscontrole kan doen, welke instellingen beschikbaar zijn en welke instellingen je best gebruikt, is minstens even belangrijk. Waar je verder hulp  en bijkomende hulpmiddelen kan vinden voor de controle van je workflow, komt hier ook aan bod.

III. Van preflight naar afwerking

Software zoals pdfToolbox van callas software is wijdverspreid. Andere preflight-tools zijn er ook en allemaal implementeren ze intussen wel de richtlijnen van PDF/X en de GWG. Maar meer en meer worden dergelijke tools ingezet voor veel méér dan preflight. In deze sessie vind je een overzicht van de meer geavanceerde mogelijkheden van pdfToolbox: van toepassingen voor grootformaat tot het automatisch detecteren en gebruiken van snijlijnen, toevoegen van wit of vernis en veel meer.

EVENT INFO

From: September 29, 2016
To: September 29, 2016

AugustijnkloosterMember event Seminar

SHARE THIS EVENT

© 2019 Assosiation for Digital Document Standards e.V. | Privacy Policy | Imprint